Groene aanslag op uw grind? Veel mensen denken dat dit een niet te voorkomen of te verhelpen probleem is. Gelukkig weten wij wel anders! Groene aanslag is heel makkelijk te verwijderen, en daarvoor is urenlang schrobben met borstel or bezem helemaal niet nodig!

lithofin allex groenverwijderaar

 

Onze oplossing: Lithofin Groenverwijderaar. Een biologisch afbreekbaar middel, zonder chloor of zuur, dat verdund met de spuit of gieter op het grind kan worden gegoten...en na een paar uur tot een paar dagen is de groene aanslag verdwenen en is uw grind weer schoon en fris. Ook wit grind wordt krijgt hiermee weer de originele sneeuwwitte kleur. We hebben het zelf getest en kunnen wel zeggen: het werkt!

Het grote voordeel van Lithofin Groenverwijderaar is, naast het niet hoeven schrobben, de preventieve werking. Het grind zal minimaal een aantal maanden minder vatbaar zijn voor groene aanslag en dus lang fris blijven. Wilt u ander vuil verwijderen, gebruik dan de Lithofin Buitenhuisreiniger.

 

Zoals vaak geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Dus hoe u ervoor zorgt dat er überhaupt geen groene aanslag verschijnt op uw grind? We hebben in dit kader de volgende tipsvoor u:

Tip 1: Neem een kleurvaste grindsoort
Gaat u nog grind kopen, neem dan een harde steensoort die kleurvast is. Dit heeft de meeste invloed op het ontstaan van groene aanslag. Marmer en lichte kleuren zijn doorgaans vrij gevoelig voor aanslag, al zijn er enkele uitzonderingen (bijv. de Crystal White split en Crystal White grind). Basalt split is het minst gevoelig voor verkleuring. 

» Bekijk direct ons totaalassortiment grind en split!

grind harkenTip 2: Leg grind op een zonrijk oppervlak. 

Toch gevallen voor een marmersoort of lichte kleur? Het beste is dan om dit te leggen op een zonrijk en droog oppervlak. Algen doen het goed in schaduwrijke en vochtige omstandigheden, dus om deze geen kans te geven is de zon de beste oplossing. Ook het leggen van anti-worteldoek als scheidingslaag met grond etc. is zeer belangrijk.

Tip 3: Regelmatig harken
Voor alle soorten en in alle omstandigheden geldt: Hark het grind regelmatig goed door. Zo komt er elke keer een ander vlak van de steentjes boven te liggen. Zonlicht doet groene aanslag verdwijnen en zodoende helpt harken uitstekend.

Bij de productinformatie van elk product vindt u meer informatie over de kleurvastheid en tips.