Heeft u net bestrating gelegd of gaat u bestrating leggen, dan moet dit natuurlijk ingeveegd worden om de voegen te vullen. Door de voegen tussen bestrating in te vegen, ontstaat er een stabiel geheel, echter wel indien het juiste inveegzand wordt gebruikt. Het beste materiaal hiervoor is inveegzand of inveegsplit met een hoekige, scherpe korrel. Deze korrels haken goed in elkaar, waardoor de klinkers of straatstenen niet los kunnen wrikken.

bestrating invegen

Brekerzand

Brekerzand is het meest bekende materiaal om in te vegen en wordt daarom ook wel inveegzand genoemd. Dit is een zandsoort met scherpe korrel en dus een hoge haakweerstand.

Echter, heeft u bijv. een donkere klinker, dan wenst u waarschijnlijk een inveegzand met donkere kleur.
Wat betreft gekleurd inveegzand / inveegsplit heeft u bij ons meerdere opties:

 

1: Basalt inveegsplit

Zoekt u een (donker)grijze kleur, dan is Basalt split een goede keuze. Basalt split heeft ook een hoekige korrel, is hard en verkrijgbaar in de fijne maat 2/5mm om in te vegen. De voeg moet dan wel voldoende groot zijn voor dit formaat, aangezien dit een iets grover formaatje is.

2: Baskisch rood inveegsplit

Heeft u een rood-roze kleur in uw bestrating, dan is de Baskisch rood split ideaal! Deze roodkleurige split is hoekig van vorm, ook hard en leverbaar als inveegsplit in het formaat 1/3mm, ideaal dus voor tussen de voegen!

3: Crystal White inveegsplit

Voor lichte tot witte bestrating, of het creeëren van een contrast met de bestrating, hebben we een witte hoekige split voor het invegen: de Crystal White split in de formaten 1/2 en 2/3mm voor invegen.

4: Icy blue inveegsplit

Lichtgrijs / blauwachtig van kleur is de Icy blue split, verkrijgbaar in de maat 2/5mm en ook geschikt om in te vegen!