Schelpen isolatie, een perfect natuurproduct als het gaat om isolatie van vochtige kruipruimtes. Door uw kruipruimte te isoleren met schelpen wordt het niet alleen droger maar ook warmer in uw huis. Daarnaast zult u nog meer voordelen merken na het gebruik van schelpen als isolatiemateriaal. Zo zullen (als logisch gevolg) uw stookkosten iets zakken, eventuele schimmelvorming zal afnemen maar ook gaat het de aanwezigheid van pissebedden, muizen, ratten, zwammen en zilvervisjes tegen. Hoe? Door het Calciet worden zuren, geuren en schimmels bestreden.

Schelpen isolatie voor uw kruipruimte

Schelpen kunt u zelf storten of blazen in uw kruipruimte. Zorg voor genoeg schelpen zodat de laag zich zeker 20/25cm boven de vochtige rand bevindt. Zo krijgt u het beste resultaat met uw isolatielaag.

Hoe werkt een schelp als isolatiemateriaal?

Schelpen werken op twee manieren als het gaat om isolatie. De holle ruimtes van de schelpen houden lucht vast en stilstaande lucht is isolatie, daardoor is er minder warmte verlies. Daarnaast zorgen de schelpen ervoor dat het vocht neerslaat op de schelp zelf en daardoor daalt de luchtvochtigheid in uw kruipruimte. Als gevolg heeft deze combinatie een positieve uitwerking op uw stookkosten.

Schelpen bestellen

Wij verkopen gewassen schelpen in verschillende verpakkingen:
(let op! De schelpen worden gespoeld met zeewater, na het wassen kan er nog zand aanwezig zijn)

>> GEWASSEN SCHELPEN

 schelpen

 

 

 

 

 

 

 

Toch op zoek naar iets anders?

Ga direct naar ons totaalassortiment Grind en Split!