Het is een van de vragen die ons dagelijks gesteld worden. Kan ik het ophoogzand, straatzand o.i.d. dat ik nodig heb het beste in bigbag of juist losgestort laten leveren? Het antwoord hangt af van twee zaken:

  • • De hoeveelheid die U nodig heeft 
  • • De mogelijkheid tot los storten bij U & de beschikbare ruimte die U heeft 

Hoeveelheid: losgestort vanaf 2m3

Heeft U 2m3 of meer nodig, dan is levering losgestort altijd het voordeligst. Heeft U minder nodig, dan is een bigbag met zand goedkoper. Hoe dit komt? Door transport en hoeveelheid lading. Indien een vrachtwagen met 1m3 zand moet gaan rijden, is de vrachtwagen vrijwel helemaal leeg en moeten de kosten slechts over 1m3 verdeeld worden. Wordt 1m3 zand in bigbag geleverd, dan kunnen meerdere bigbagladingen met elkaar gecombineerd worden, zodat de kosten goed verdeeld worden.
Bij 2m3 of meer worden de kosten al een stuk beter verdeeld. Vandaar dan ook dat hoe meer zand U koopt, hoe voordeliger zand per m3 is! 

Kan er losgestort geleverd worden op het adres?

Vanaf 2m3 is losgestort leveren dus voordeliger voor U. Maar, niet overal kan er zomaar los zand gekiept worden. Denk aan de smalle straatjes in hartje Amsterdam! Bekijk dus eerst de situatie (bereikbaarheid met vrachtwagen, draaimogelijkheden, stortplek) ter plekke. De vrachtwagen moet Uw adres kunnen bereiken, maar ook ter plaatse kunnen storten. Hiervoor heeft de vrachtwagen genoeg ruimte nodig en natuurlijk een stortplek. Denk aan een parkeervak, oprit e.d. Let op dat de vrachtwagen niet de stoep op hoeft te rijden, hier kan de stoep van beschadigen.

Of U nu genoeg ruimte heeft of niet, in sommige gevallen zijn bigbags praktischer, bijvoorbeeld als het een tijdje opgeslagen moet worden voor gebruik (in een losse hoop gaan dieren zitten etc.) of als U na gebruik van het zand bijv. groenafval af te voeren heeft (de bigbag is dan een handig en net opslagmiddel)!

Heeft U duidelijk wat het handigst voor U is?

» Ga naar ons zand-assortiment en kies daar Uw zandsoort uit in bigbag of losgestort!