Skip to Main Content »

Gratis levering losgestort
Grootste assortiment
Scherpste prijzen
Beste klantenservice
Snelle, professionele levering

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Bezorgkosten
Zand losgestort:
  • Gratis bezorging de volgende werkdag
   (voor 16u besteld)
Grind of Split losgestort:
  • Gratis bezorging binnen
   1-3 werkdagen
Bags (per bestelling):
 • Bestellingen t/m 900kg:
  Binnen 3 werkdagen €30,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €60,-
 • Bestellingen vanaf 1000kg:
  Binnen 3 werkdagen €40,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €60,-
 • Bestellingen vanaf €1250: Binnen 3 werkdagen Gratis!

10% korting package deal

Service

Wij zijn u graag van dienst!  

0416 283011 info@zandbestellen.nl 

maandag t/m donderdag
08:00-18:00
vrijdag
08:00-17:00

Klantenservice
Contact formulier
Veelgestelde vragen

Gratis grind check

 

Zand

Grof of fijn zand bestellen

13 sep. 2016 15:41:48

Als u zand wilt bestellen kunt u kiezen uit verschillende soorten zand. zandEen van de bekendste soorten zand zijn straatzand, zwarte grond en ophoogzand. De geschiktheid van een zandsoort ligt vooral aan de korrelgrootte.

Het gewicht van zand

15 jan. 2013 17:26:24

Zandkorrels

Nog zo’n vraag die ons vaak wordt gesteld: hoe zit het met het soortelijk gewicht van zand? Hoeveel weegt zand? En wegen alle soorten hetzelfde? Een korte uitleg met tips voor als U zand gaat kopen.

Het is een van de vragen die ons dagelijks gesteld worden. Kan ik het ophoogzandstraatzand o.i.d. dat ik nodig heb het beste in bigbag of juist losgestort laten leveren? Het antwoord hangt af van twee zaken:

 • • De hoeveelheid die u nodig heeft 
 • • De mogelijkheid tot los storten bij u & de beschikbare ruimte die u heeft 

Rivierzand is zoet zand. Dit zand bevat dus vrijwel geen zout zoals zeezand en is vrij hoekig van vorm, vandaar dat het ook wel scherp zand wordt genoemd. Deze eigenschappen maken dat het geschikt is voor ontzettend veel toepassingen. 

Eerder heeft U kunnen lezen dat zand door afbraak in rivieren en zeeën terecht komt. Maar weet U hoe dit zand uiteindelijk in Uw tuin terecht komt? Bij de winning van zand komt namelijk heel wat kijken, van gigantische zuiginstallaties tot zogenaamde beunschepen. Vandaag: de winning van zand op zee.

Zand

22 nov. 2011 10:32:08

Zand, een van de meest bekende en gebruikte grondstoffen op aarde. Iedereen gebruikt wel eens zand, of het nu voor een klusproject is of voor de zandbak. Op het eerste gezicht lijkt alle zand hetzelfde. Echter, als je twee soorten zand naast elkaar houdt zijn de verschillen overduidelijk: de ene soort is bijv. veel geler dan de andere en kan veel fijner of grover zijn. Hoe dit komt? Door o.a. de afkomst en het zeefproces. Omdat weinig mensen weten welke soorten, maten en kleuren zand er zijn hebben wij dit blog opgestart. Met informatieve en praktische artikelen hopen we U meer inzicht te geven in de wereld van zand. Vandaag: het ontstaan van zand.

Amagard.com Amagard.com

© 2007-2020 Amagard.com (Kranendonk B.V.) Geen van de teksten of foto's op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Kranendonk B.V. worden gebruikt