Tuinbranche Nederland komt ook dit jaar weer met leuke tips en trends voor onze tuin. Zo staan voor 2017 de thema’s; genieten, puur, comfort en watermanagement centraal. Wat dit voor de trendtuinen van 2017 betekenen lichten we kort toe en geven hierbij tips en advies over grind en splitsoorten.

 

Watermanagement: tijd voor een betere afwatering!

Dit jaar is het tijd geworden dat we ook eens gaan kijken waar we onze tuin een handje bij kunnen helpen. Met het vele regenwater dat we elk jaar weer uit de lucht zien vallen hebben onze tuinen en de riolen het vaak zwaar om al dit water te verwerken. In voorgaande jaren hebben we kunnen zien dat vooral een tuin vol tegels een grote tuintrend was.
In het nieuwe jaar gaan we meer de nadruk leggen op drainerende materialen in de tuin, zodat de riolen ontlast worden en we meer groen gaan zien. Door het gebruik van bijvoorbeeld grind en groen loopt regenwater namelijk beter en sneller weg en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zoek je grind voor goede afwatering dan zijn moraine grind, witte grind of boerengrind goede grindsoorten om te gebruiken.

 

Harmonieuze tuin

tuintrend 2017Een wereldtuin met warme tinten, veel groen en ronde vormen. Een tuin waar de tuinliefhebber trots op is. Waar mooie stukken bewust worden uitgelicht en waar je jezelf mag zijn.
In een dergelijke tuin hoort bijvoorbeeld een rustige en egale Nordic grey grind en voor een warme uitstraling Baskisch rood grind of de oker-kleurige Dolomiet.

 

 

Geëmancipeerde tuin

trendtuin 2017Deze - vooral makkelijke - tuin moet onderhoudsarm zijn, voorzien zijn van wifi en veel comfort bieden. De inrichting heeft niet direct opvallende elementen en de kleuren zijn gemengd en rustig. Het is een goed evenwicht van robuuste en mannelijke materialen met een zachte, romantische vrouwelijke touch. Grind en splitsoorten die goed aansluiten op deze tuintrend zijn; Ardenner split, Flamingo split of Yellow sun split.
De tuinmeubelen zijn van robuust materiaal en worden aangekleed met zachte kussentjes, dekentjes en vaasjes. Wat denk je van een tuinafscheiding van grijze breukstenen (bijv. Ardenner Breuksteen) in schanskorven met daaraan een pastelkleurige decoratie of schilderij?

 

 

Een energieke tuin

tuintrends 2017Een echt familietuin, in deze tuin worden de elementen van sport, bewegen, kleur en wellness gecombineerd. Het werken met bijvoorbeeld staptegels en grind voor een speels effect of het gebruik van felle kleuren horen in deze tuin zeker thuis.
Kleur geven aan je tuin doe je dit jaar niet door middel van leuke accessoires, maar vooral door felgekleurde muren en verfrissende kleuren natuursteen. Denk aan bijvoorbeeld Canadian slate paars, Flat pebbles groen of aan Rode mijnsteen split.

 

 

Veel tuinplezier gewenst!

Toch op zoek naar iets anders?

 

» Ga direct naar ons totaalassortiment Grind en Split!