Skip to Main Content »

Gratis levering losgestort
Grootste assortiment
Scherpste prijzen
Beste klantenservice
Snelle, professionele levering

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Bezorgkosten
Zand losgestort:
  • Gratis bezorging de volgende werkdag
   (voor 16u besteld)
Grind of Split losgestort:
  • Gratis bezorging binnen
   1-3 werkdagen
Bags (per bestelling):
 • Bestellingen t/m 900kg:
  Binnen 3 werkdagen €30,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €60,-
 • Bestellingen vanaf 1000kg:
  Binnen 3 werkdagen €40,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €60,-
 • Bestellingen vanaf €1250: Binnen 3 werkdagen Gratis!

15% korting package deal

Service

Wij zijn u graag van dienst!  

0416 283011 info@zandbestellen.nl 

maandag t/m donderdag
08:00-18:00
vrijdag
08:00-17:00

Klantenservice
Contact formulier
Veelgestelde vragen

Gratis grind check

 

Welke soorten grind kan ik in of rond een vijver toepassen?

 

Vijvers, en vooral zwemvijvers, zijn de laatste jaren erg gewild in de tuin. Grind geeft een vijver een natuurlijke en rustieke uitstraling en staat mooi ter decoratie. Er zijn vele soorten split en grind te gebruiken in of rond een vijver of zwemvijver. Men moet er wel rekening mee houden dat grind en split nog nieuw is bij levering en dus stof kan bevatten van het breekproces. Dit houdt in dat sommige soorten split even gewassen dienen te worden voordat deze in een vijver gebruikt kunnen worden (zeker wanneer het een bestaande vijver betreft met vissen).
 Wij raden het gebruik van marmersoorten langs vijvers af daar deze in vochtige omstandigheden groen verkleuren. 

 

Welk grind heb ik nodig voor een helofytenfilter in een vijver of zwemvijver?

Voor het aanleggen van een helofytenfilter in een vijver of zwemvijver wordt vaak Lava (ook wel Lava korrel genoemd) gebruikt. Voor de aanleg van helofytenfilters is Lavakorrel in de maten 8/16 en 16/32 zeer geschikt, vanwege de drainerende eigenschappen van Lava door de poreusheid. Echter, ook andere grind- of splitsoorten kunnen toegepast worden in een helofyten filter. Neem contact op voor advies en informatie hierover.

Lava vijver toepassen            Lava vijver toepassen

Heeft u een vijver, dan wilt u deze een mooie natuurlijke uitstraling geven. Hiervoor is een natuurproduct als grind of split ideaal. Een aantal aandachtspunten: met de vochtige omstandigheden zijn niet alle soorten grind of split geschikt voor in of rond de vijver. Marmersoorten worden snel groen en kalkhoudende soorten zijn slecht voor vissen in de vijver. Een aantal sierlijke en kalkvrije soorten voor de vijver:

Beach pebbles zwart

Een andere grind of split soort gezien maar twijfelt u of deze geschikt is voor de vijver? Neem gerust contact met ons op en wij geven u graag advies! Let u wel op voor alle soorten voor toepassingen rond vijvers: grind en split is bij de levering nog nieuw waardoor het stof kan bevatten van het breekproces. Spoelt u daarom het materiaal van te voren nog even af, zeker als het een vijver met vissen betreft.

» Ga naar het assortiment grind / split

Amagard.com Amagard.com

© 2007-2020 Amagard.com (Kranendonk B.V.) Geen van de teksten of foto's op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Kranendonk B.V. worden gebruikt