Metselzand

Metselzand wordt gebruikt voor het maken van metselmortel en wordt ook wel in sommige betonmortels gebruikt. Betonzand wordt in rivieren in diverse plaatsen in Nederland en Duitsland gewonnen en in een zandclasseerinstallatie gezeefd op een fractie van 0 tot 2mm. Dit zand wordt ook wel scherp zand genoemd door de hoekige vorm en hardheid en geeft een uitstekende basis voor funderingen en muren omdat het sterker is dan andere zandsoorten. Scherp zand is vrij grof zand uit bovenstroomse delen van rivieren en wordt gezeefd en gespoeld.

Metselzand wordt voornamelijk gebruikt om muren te metselen of metselmortel en metselspecie te maken. Daarnaast kunt u hiermee een zandbed voor bestrating aanleggen. Door hier scherp zand voor te gebruiken zorgt u voor een goede drainage en verlaagt u de kans op witte kalkaanslag op de stenen.

Metselzand bestellen

Metselzand en andere industriezanden zoals betonzand kan Zandbestellen.nl zeer voordelig leveren, ook bij grotere afname. U bestelt metselzand gemakkelijk en snel via de website. Tot 3m3 levert Zandbestellen.nl bigbags metselzand of kleine 20kg bags, daarboven leveren wij ook losgestort. Het is mogelijk bij afname van grotere hoeveelheden metselzand in een door u gewenste samenstelling te leveren. Heeft u nog vragen over welke zandsoort u nodig heeft of welke hoeveelheid scherp zand u nodig heeft? Wij helpen u graag verder! Stel uw vraag via chat, mail of bel ons!

Prijs aanvragen voor metselzand

Bij ons kunt u altijd vrijblijvend een prijs opvragen voor scherp zand, bijvoorbeeld voor projecten, grote hoeveelheden of een bepaalde jaarafname. U kunt zowel telefonisch als per email contact opnemen met ons voor een scherpe prijs. Losgestort metselzand leveren wij gratis de volgende werkdag bij u thuis! Ideaal voor de grote projecten, geen gesjouw met zware zakken maar gestort op de gewenste plek (indien mogelijk). Met onze rekenhulp aan de rechterkant van de pagina kunt u eenvoudig de benodigde hoeveelheid zand berekenen.

Metselmortel maken

Om metselmortel te maken heb je verschillende componenten nodig, namelijk: bindmiddel (dit is vaak cement), metselzand en water. Het is erg belangrijk om de juiste verhoudingen te gebruiken wanneer je zelf metselspecie gaat maken. Deze verhoudingen zijn verschillend per toepassing en de werkwijze. Het bereiden van kleine hoeveelheden metselspecie doet u in een metselkuip, grote hoeveelheden met een betonmolen. Ons metselzand is ideaal om metselspecie mee te maken.