Zandsoorten

Zand is in vele soorten & maten verkrijgbaar. De naam van het zand wordt meestal bepaald door de herkomst of de toepassing van het zand (denk aan metselzand, ophoogzand, straatzand). De meest bekende zandsoort is straatzand, ook wel bestratingszand genoemd. Dit wordt gebruikt om bestrating op te leggen. Een andere bekende zandsoort is natuurlijk geel zand.

Zand winning

Zand wordt gewonnen uit zandputten of zandwinningen. De geschiktheid voor een bepaalde toepassing ligt aan de korrelgrootte, de korrelvorm en aan eventuele aanwezige verontreinigen. Zo heeft Betonzand meestal een korrelgroote van 0-4mm en mag het geen schelpen en zout bevatten (dit zou de kwaliteit van beton beïnvloeden). Speelzand is zand wat juist heel fijn moet zijn (0-500µm) en geen verontreiniging en leem mag bevatten omdat dit zou zorgen voor vieze kinderknieën. Ook mag het niet te grof zijn om schuurplekken te voorkomen. 

Hierboven ziet u een overzicht van ons assortiment: bigbags zand en losgestort. Vragen of zit uw gewenste product er niet bij? Neem contact op met ons!