Straatzand

Straatzand is een zand die geschikt is voor toepassing onder allerlei typen bestrating. Belangrijke eis aan dit zand is dat het goed af te rijen is (afrijen is uitvlakken m.b.v. een lange lat). Volgens de norm heet straatzand officieel zand voor zandbed, dit moet natuurlijk zand zijn en mag geen leem of klei bevatten. Het straatzand van Zandbestellen.nl is van uitstekende kwaliteit. Heeft u zand nodig voor slechts ophoging of aanvulling? Ga dan naar ophoogzand

Straatzand bestellen

Zandbestellen.nl levert door heel Nederland! U kunt straatzand losgestort bestellen, wat per m3 het voordeligst uitkomt. Losgestort straatzand bestellen is mogelijk vanaf 2m3, dit wordt met een kiepauto bij u achter uit de wagen gekiept. Losgestort straatzand is snel verwerkbaar en bovendien altijd binnen 1-2 werkdagen leverbaar (gratis geleverd!). Een bigbag straatzand bevat 1000ltr (1500kg) en wordt eenvoudig met een stenentrailer met kraantje bezorgd (transport). Daarnaast zijn kleinere midi- en minibags leverbaar. Een bag is in het bijzonder handig als u geen mogelijkheden heeft voor losgestort zand of de gemeente dit niet toestaat. Bovendien geeft een bag geen rommel, neemt het weinig ruimte in en komt er minder ongedierte in het zand. Heeft u weinig plek, slechts een kleine hoeveelheid nodig of wilt u een deel bewaren in uw schuur, bestel dan makkelijk 20kg bags straatzand, al mogelijk vanaf 10 stuks (200kg)!

Straatzand kopen en toepassen

Onder bestrating wordt een laagdikte van ±15cm straatzand aanbevolen voor een stabiele en waterdoorlatende ondergrond. Straatzand wordt aangetrild (verdicht in vaktermen), waardoor het compacter wordt en dus inzakt. Daardoor is het aanbevolen ±10% meer te kopen dan theoretisch benodigd is. Het berekenen van de benodigde hoeveelheid doet u eenvoudig, of gebruik de rekentool rechts in uw scherm om uit te rekenen hoeveel m3 straatzand u nodig heeft!