Ophoogzand

Ophoogzand is zand voor ophoging en aanvulling van tuinen, opritten en andere oppervlakken. Aan de korrelgrootte en vorm worden vrijwel geen eisen gesteld (behalve dat het niet vervuild mag zijn) en het wordt dan ook niet gezeefd. Ophoogzand (of vulzand) is niet geschikt voor andere toepassingen dan ophoging/aanvulling. Ophoogzand is de meest voordelige zandsoort! Dit komt doordat deze volgens het bouwstoffenbesluit meestal alleen geschikt is voor het ophogen of aanvullen. Straatzand is zand met een betere waterdoorlatendheid en minder schelpjes (beter af te rijen).

Ophoogzand kopen

Zandbestellen.nl levert uiteraard een bigbag ophoogzand en al vanaf 2m3 kunt u losgestort ophoogzand bestellen. Liever het zand in kleine 20kg zakken of kleinere bigbags (minibag of midibag)? Ook dat is mogelijk. Levering is mogelijk door heel Nederland binnen 2 werkdagen! Het storten van los ophoogzand doen wij altijd in overleg. Vragen of een prijsaanvraag? Bel of mail ons gerust.

Ophoogzand toepassen

Ophoogzand is geschikt voor vele toepassingen, eigenlijk voor alles waarbij weinig eisen aan het zand gesteld worden. Denk aan opvullen van een te laag oppervlak in de tuin, ondergrond voor tuinhuisjes, dichten van vijvers, etc. Toch niet zeker welk zand u moet hebben? Lees op onze informatiepagina welke zandsoort u nodig heeft voor uw werk. Wanneer u weet welke soort zand u nodig heeft (en welke hoeveelheid), kunt u uw bestelling plaatsen. Voor de meeste soorten zand kunt u kiezen tussen losgestort zand of een bigbag zand.

Verwerking: Ophoogzand wordt na het storten/leveren doorgaans verdicht met een trilplaat. Hierdoor zakt het geheel wat in. U heeft dus in praktijk 10% meer nodig dan theoretisch berekend vanwege de inklinking. U kunt hierover meer lezen op onze informatiepagina de benodigde hoeveelheid zand berekenen.