Brekerzand

Brekerzand wordt gebruikt voor het invegen van bestratingen zoals klinkers met bredere voegen en natuursteen. Hierdoor staat het ook wel bekend als inveegzand. Brekerzand heeft een hoge haakweerstand (zeer hoekig / scherp) wat er voor zorgt dat bestratingen goed blijven liggen nadat het ingeveegd is. Brekerzand is een restproduct van het breekproces (natuursteen) met een korrelgrootte van 0/2. De brekerzand van Zandbestellen voldoet aan de normen gesteld in de RAW en beschikt over een BSB-certificaat (Bouwstoffenbesluit ofwel Besluit Bodemkwaliteit). Wij leveren geen brekerzand alternatief, ons brekerzand is echte Nederlandse brekerzand.

Brekerzand bestellen

Brekerzand is direct uit voorraad leverbaar in kleine 20kg bags (vanaf 10 stuks), zodat u precies de hoeveelheid heeft voor uw bestrtingsproject. Losgestort leveren (enkel in volle vrachten) kan ook, vraag hiervoor uw prijs aan.

Brekerzand toepassen

De hoeveelheid die u nodig heeft is afhankelijk van de breedte van de voeg, de dikte van de steen, en ook de grootte van de steen. Dit vraagt U dus het beste bij de leverancier van de stenen op. De kleur van brekerzand wordt bepaald door het soort natuursteen wat erin zit (gebroken), deze kan dan ook variëren. Ophoogzand of straatzand is niet erg geschikt als zand om in te vegen. De haakweerstand is te laag, waardoor het terras niet stevig genoeg wordt. Ook laat het onvoldoende water door tussen de voegen door de fijne structuur (U krijgt dan eerder plassen).