Carrara grind

Carrara grind wit is een populaire Italiaanse marmersoort uit de bekende marmergroeven in Massa Carrara, Italië. Dit marmer is sneeuwwit van kleur. Zandbestellen.nl importeert de Carrara grind en vult deze zelf af in midibags en bigbags. Carrara heeft een soortelijk gewicht van ±1600kg per m3. Let u goed op dat er een verschil is tussen Carrara grind en Carrara split. Split is gebroken steen en dus hoekig. Carrara grind is kunstmatig rond gemaakt en daardoor ligt de prijs uiteraard iets hoger. Op zoek naar een voordeliger alternatief voor Carrara grind met gelijke kwaliteit? Kijk eens bij Crystal White grind!

Carrara grind bestellen

Carrara grind kunt u gemakkelijk online bestellen in o.a. een bigbag Carrara grind (1m3) en kleinere bags. Wij leveren Carrara grind snel thuis af door heel Nederland!

Carrara grind toepassen

Carrara rond wordt vaak toegepast als siergrind in diverse soorten siertuinen. Daarbij wordt het grind vaak gecombineerd met kleuren als grijs en zwart. Maar ook als grind op een tuinpad is Carrara grind goed geschikt. Denkt u bij de aanleg aan het leggen van anti-worteldoek onder het grind om onkruidgroei tegen te gaan. Wanneer u Carrara rond toepast, dient u er rekening mee te houden dat marmersoorten niet zuurbestendig zijn en dat u deze het beste in een schaduwarme (dus zonrijke) omgeving toepast. Ook is Carrara wit minder geschikt voor toepassing rond de vijver of andere vochtige oppervlakken. Carrara wit grind wordt gewonnen in Italiaanse groeves. Daar wordt de marmer eerst gebroken, waardoor split ontstaat. Dit split wordt daarna getrommeld zodat geleidelijk een ronde korrel (grind) ontstaat.

« Naar ons gehele assortiment grind/split