Schots graniet

Schots graniet is een ijzersterke soort graniet met een mix aan roze en grijze tinten. Deze mengeling van roze-grijze kleuren maakt Schots graniet een unieke soort split! Schots graniet wordt al jarenlang veel toegepast in de mediterrane tuin en in tuinen met veel pasteltinten. De laatste jaren ziet U Schots graniet ook steeds meer opduiken in combinatie met (vooral grijze) natuursteen tegels. Zoals de naam al aangeeft, is Schots graniet afkomstig uit Schotland. Een andere soort split met grijze en roze/rode tinten is Rouge Belge split.

Schots graniet bestellen

Schots graniet is verkrijgbaar in alle hoeveelheden. Midibags van 1100kg (0,7m3), Bigbags van 1600kg (1m3) of vanaf 10 ton ook losgestort. Levering kan binnen een paar werkdagen geschieden, door heel Nederland. Leverbare formaten zijn 2/8, 8/16 en 16/22 (In bigbag enkel 8/16). Klik hieronder op het product om de prijs van Uw gewenste hoeveelheid te zien.

Schots graniet toepassen

Zoals gezegd staat Schots graniet zeer mooi als siersplit in allerlei tuinen. Echter, door de hardheid van het gesteente graniet is deze split ook zeer geschikt voor toepassing op de oprit en parkeerplaats. Het product kan grote druk doorstaan en zal niet vergruizen bij zware belasting (zoals het berijden met auto's). Om Uw oprit nog beter te stabiliseren en spoorvrij te maken, kunt U splitplaten onder het split leggen. Denkt U ook aan anti-worteldoek om onkruidgroei tegen te gaan.

« Naar ons gehele assortiment grind/split