Drainagezand

Drainagezand is een grove, natuurlijke zandsoort die goede waterdoorlatende eigenschappen heeft. Het zand is vrij grof van structuur waardoor water goed door het drainagezand heen kan stromen. Drainagezand dient een gemiddelde korrelgrootte te hebben van >250µm (µm = micron = 1/1000mm, dus 250µm = 0,25mm) Drainagezand kan zowel een gesorteerd als ongesorteerd zand zijn. Dat wil zeggen dat het in deze vorm in de natuur voor kan komen en dat het uitgezeefd kan zijn voor deze toepassing.

Drainagezand bestellen

Zandbestellen.nl levert standaard bigbags drainagezand en losgestort drainagezand (al vanaf 4m3!). Voor grote hoeveelheden kunt U de prijs bij ons aanvragen, wij maken graag een scherpe prijs voor u!

Drainagezand toepassen

Drainagezand laat zich niet verdichten en is daarom niet geschikt voor bijv. gebruik onder bestrating (kies hiervoor straatzand). Gebruik Drainagezand als waterdoorlatende onderlaag voor paardenbakken, voor verschraling van kleigronden en andere zware grondsoorten of andere toepassingen waarbij een drainerende onderlaag nodig is. Lees meer hierover op ons blog over Drainzand.