Basalt split zwart

Basalt split is een zeer harde antraciet kleurige steen en komt voor in vulkanische gebieden doordat het een stollingsgesteente is. Basalt split wordt door Zandbestellen.nl rechtstreeks geïmporteerd per schip en is dus altijd superscherp van prijs. Basaltsplit is de donkerste split soort samen met Canadian slate en hierdoor ook de populairste siersplit van dit moment! Droog is de kleur van Basalt split donkergrijs (antraciet) en in natte toestand is deze zwart. We leveren ook splitsoorten met een lichtere kleur grijs (bijv. Ardenner split). Zoekt u een donkergrijze soort met een ronde korrel, kijkt u dan bij Nero ebano grind.

Basalt split kopen

Zandbestellen.nl levert Basalt split in alle hoeveelheden: 20kg bags, minibags, midibags, bigbags Basalt split (voor ±20m2) en losgestort Basalt split in diverse maten zoals 8/16 en 16/32. Los storten doen wij vanaf 8 ton omdat kleinere hoeveelheden Basalt split voor U voordeliger zijn in bags. Ook leveren wij de grovere Basalt breuksteen voor in schanskorven e.d. Vragen of een prijsaanvraag? Bel of mail ons gerust!

Let op: Basalt split heeft altijd een grijze stoflaag bij aankomst/levering, deze zal er door regen afspoelen om naar de uiteindelijk donkergrijze / zwarte kleur te komen. Dit proces kan uiteraard enige tijd duren afhankelijk van de hoeveelheid neerslag. Houd er rekening mee dat Basalt split onder een afdak dus niet schoon zal regenen (wilt u toch Basalt split toepassen onder een afdak, dan het beste regelmatig goed afspuiten).

Basalt split toepassen

Basalt split wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. U kunt met Basalt split makkelijk en snel een mooi tuinpad of parkeerplaats in uw tuin creëren. Basaltsplit is mede door zijn hardheid en kleurvastheid zeer geschikt voor oppervlakken die zwaar belast worden zoals een parkeerplaats of oprit. Als u een verharding creëert die zwaar belast wordt dient u wel een fundering te maken. Ook zijn splitplaten dan een optie, deze zorgen voor een stabiele en spoorvrije ondergrond. Oprit of parkeerplaats, tuinpad of siertuin: met anti-worteldoek voorkomt u onkruidgroei door het split heen. Zo maakt u uw tuin zeer onderhoudsarm! Qua combinatie kan Basalt split vrijwel alles hebben, van ouderwets boerenerf tot modern-strakke siertuin! Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van Basalt split met grijze tegels of, wat opvallender, met sneeuwwitte elementen (grind, meubels, accesoires..)!

« Naar ons gehele assortiment grind / split