Valdempzand

Valdempend zand

Valdempzand, ook wel valdempend zand genoemd, is een 0/2 zand wat conform de norm NEN-Valondergronden dient geleverd te worden. In deze norm ligt bijvoorbeeld vastgelegd dat de onderfractie van het zand zeer beperkt mag zijn. De belangrijkste eigenschappen van dit zand zijn dat het niet verdicht, dat het waterdoorlatend is zodat het niet vastvriest in de winter en dat het niet te grof of scherp is om verwondingen te voorkomen.

Valdempzand bestellen

Zandbestellen.nl levert tot 5m3 bigbags valdempzand, daarboven kunt U ook valdempend zand losgestort bestellen. Let op: Valdempzand is dus niet geschikt voor in de zandbak, aangezien het niet plakt. Voor in de zandbak gebruikt U speelzand. Uiteraard kunt U voor grote hoeveelheden ook een prijs aanvragen.

Valdempzand toepassen

Valdempzand moet met een minimale laagdikte van 30cm toegepast worden. De precieze hoeveelheid berekent U door de oppervlakte van het te bedekken stuk te vermenigvuldigen met de laagdikte (in meters). Voor verdere voorschriften met betrekking tot laagdikten en valhoogten verwijzen we u naar de norm NEN-Valondergronden of neem contact met ons op.