Lavasplit

Lavasplit is een gebroken vulkanisch gesteente, wat doorgaans gewonnen wordt in het Eifelgebergte in Duitsland. Lava (ook bekend als Lavakorrel) is gedeeltelijk poreus en grijs-bruin van kleur. Doordat het licht van gewicht is en waterdoorlatend, is het o.a. een populair materiaal voor een lichtgewicht fundering. Lava wordt in het Eifelgebergte gebroken tot split in diverse maten en door Zandbestellen ruim op voorraad gehouden voor een snelle levering.

Lavasplit bestellen

Lavasplit is verkrijgbaar in o.a. de maten 8/16 en 16/32 in een bigbag (inhoud 1m3) of midibag (inhoud 0,7m3), losgestort Lava split is ook in andere maten te verkrijgen. Ook voor toepassing in steenkorven of schanskorven zijn Lavastenen zeer mooi en voordelig door het lage soortelijk gewicht, hiervoor kijkt u bij Lava Brokken. Voor andere vragen of prijsaanvragen kunt u ons uiteraard bellen of mailen.

Lavasplit toepassen

Lavasplit kent door zijn kenmerken vele toepassingen. Lava wordt veel gebruikt in het helofytenfilter van de zwemvijver, alsmede onder sportvelden en kunstgras. Maar ook op de oprit en in de tuin is Lavasplit goed te gebruiken! Let hierbij wel op: lavasplit is door de grijsbruine kleur niet door iedereen geliefd als decoratie. Vraagt u voor de zekerheid een monster aan indien u het wilt gaan toepassen als siermateriaal.

« Naar ons gehele assortiment grind/split