Grind

Grind wordt veelvuldig gebruikt in Nederland. Men ziet grind al sinds vele jaren op het boerenerf en de oprit, maar tegenwoordig wordt grind ook zeer veel in moderne tuinen toegepast als decoratief grind, als siergrind en als bodembedekker tussen planten. Kortom: Grind is ideaal voor elk soort tuin!

Filteren

Grind zijn ronde kiezelstenen. De kleur en vorm van grind hangt af van de steensoort, afkomst en duur van de reis. Soorten grind die toegepast worden als decoratie noemen we siergrind.

Er zijn twee verschillende soorten grind: natuurlijk gerond en kunstmatig gerond. De natuurlijk geronde grindsoorten worden gewonnen uit rivieren. De ronde vormen ontstaan door de stroming van het water. Kunstmatig geronde grindsoorten worden door middel van rolmachines gevormd. De kiezelstenen worden in steengroeves gewonnen en hebben in eerste instantie grove/ruwe randen. Soorten grind die kunstmatig rondgemaakt worden zijn bijvoorbeeld Carrara grind en Nero Ebano grind. Natuurlijk geronde soorten zijn o.a. Taunus Kwarts en Witte grind.

Nadat het grind is gewonnen / gerold, wordt het met behulp van een zeef in diverse afmetingen uitgezeefd. De afmetingen die bij grind staan zijn de zeefafmetingen waardoor deze korrels gevallen zijn. 
Vrijwel al onze producten zijn in midibag, bigbag en losgestort leverbaar, kies hieronder het gewenste product of via het menu bovenaan.

Heeft u nog vragen over grind of een speciale aanvraag? Bel of mail ons gerust. Heeft u nog vragen over grind of een speciale aanvraag? Bel of mail ons gerust.