Siersplit

Siersplit als prachtige bodembedekker

Siersplit bestaat, in tegenstelling tot grind, uit grove/gebroken stenen. Dit zorgt voor een wat ruwere uitstraling. Er zijn vele verschillende soorten en kleuren siersplit. Voor elke tuinstijl bestaat er dus wel een geschikte soort. Het wordt daarnaast ook veel gebruikt als bodembedekker op de oprit. De meeste stenen zijn bestand tegen hoge druk van bijvoorbeeld auto’s. Hiervoor raden we wel het gebruik van splitplaten aan. Split wordt daarnaast ook vaak gebruikt voor het aanlegeen van terrassen en tuin-/looppaden.

Filteren

Padvast (Achterhoeks Padvast)

Prairie lava losgestort

In onze webshop zijn verschillende soorten siersplit te verkrijgen. Zo koopt u bij ons onder andere kalksteensoorten, zoal bijvoorbeeld het populaire Ardenner split, en mamersoorten, zoals Carrara split en Rosa Milano split. Ons assortiment bestaat uit soorten split in veel verschillende kleuren; onder andere geel, grijs, groen, paars, rood, zwart en wit.

Siersplit is te bestellen in verschillende bags, van 20kg zakken tot aan 1m3 bigbags (kan variëren per splitsoort). Ook kunnen veel van onze kiezelstenen losgestormd geleverd worden. Handig voor de grotere hoeveelheden (sommige soorten al vanaf 8 ton).

De hoeveelheid siersplit die u nodig heeft is afhankelijk van de afmetingen van het oppervlak dat u met het split wilt bedekken. Om te berekenen hoeveel m3 u nodig heeft vermenigvuldigt u de lengte en de breedte van het te bedekken oppervlak met elkaar. Dit vermenigvuldigt u vervolgens weer met de gewenste laagdikte. Welke laagdikte u het best kunt gebruiken hangt af van het formaat van jet split. We raden aan deze laagdiktes aan te houden:

  • 0-5mm: 8cm (=0,08 meter)
  • 5-32mm: 5cm (=0,05 meter)
  • 32-40mm: 7cm (=0,07 meter)
  • 40-60mm: 10cm (=0,10 meter)

Wanneer u dus een oppervlak van 6 meter lang en 4 meter breed wilt bedekken met siersplit dat een formaat heeft tussen de 5-32mm, dan heeft u nodig:

6 x 4 x 0,05 = 1,2m3