Let op: Door enorme drukte kunnen levertijden momenteel 1 dag uitlopen. Leveringen op een specifieke werkdag kunnen wij helaas niet garanderen (losgestort zand uitgezonderd). Wij proberen hieraan uiteraard wel te voldoen. U krijgt per email bericht zodra de leverdag van uw bestelling bekend is. Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten en vinden er geen leveringen plaats.

Dolomiet

Dolomiet is een beigekleurige steensoort (ook bekend als Dololux of Gravier d'Or) die op meerdere plaatsen in Europa gewonnen wordt. Dolomiet heeft een hoog soortelijk gewicht (1,8ton/m3 voor de 0/5 fractie). De fractie 0/5 wordt vaak gebruikt voor halfverhardingen in parken en landschappen en wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt in tuinen. Dolomiet / Gravier d'Or wordt ook veel gebruikt voor de Petanquebaan (jeux-des-boules). De maat 5/15 wordt gebruikt als siersplit voor in de tuin en soms als afstrooilaag voor over de 0/5. Voor wat lichter / geel kleurig split, zie Yellow Sun split.

Dolomiet bestellen

Zandbestellen.nl heeft midibags, minibags en bigbag Dolomiet in de maten 0/5 en 5/15 altijd op voorraad. Uiteraard kunt u ook losgestort Dolomiet bestellen, dit kan al vanaf een aantal ton. Let op: Dolomiet moet in halfverharding ±8cm dik aangebracht worden (aangetrild), dit is meer dan de standaarddikte bij siersplit. Vragen of prijsaanvraag? Bel of mail ons gerust.

Dolomiet toepassen

Als U Dolomiet / Gravier d'Or als halfverharding wilt toepassen gebruikt U Dolomiet 0/5 (zeefmaat) en verdicht u het met een rol of trilplaat. Deze soort halfverharding wordt vaak gezien in kasteeltuinen en in stadsparken. Als u het als siersplit wilt gebruiken (maat 5/15) hoeft het geheel niet aangetrild te worden (wel anti-worteldoek gebruiken tegen onkruid). 
Dolomiet is een steensoort die een goede bindende werking heeft; men moet Dolomiet echter niet verwarren met vele gele kalksteen soorten (welke qua uiterlijk op Dolomiet lijken) die lichter zijn maar slecht vast gaan zitten. U kunt dit simpel testen door een glas te vullen met azijn en er wat 0/5 of 0/8 split in te doen. Als het reageert is het kalksteen en dus geen Dolomiet!

«Naar ons gehele assortiment grind en split