Schelpen gewassen

Gewassen Schelpen hebben een zeer laag soortelijk gewicht, wat komt door de holle ruimtes tussen de schelpen. Schelpen bestaan voor het grootste deel uit calciet (calciumcarbonaat CaCo3) waardoor gewassen schelpen ook bruikbaar zijn als grondstof voor kalk. Onze zeeschelpen worden met behulp van een zuiginstallatie van de bodem afgezogen, waarna ze gewassen worden en er gewassen schelpen ontstaan. Schelpen zijn ideaal als isolatie in de kruipruimte of andere vochtige ruimtes!

Gewassen Schelpen kopen

Gewassen Schelpen van Zandbestellen.nl komen vanaf de waddenzee per schip naar de haven, alwaar ze gewassen en gespoeld worden. Dit betekent dat het grove vuil (zoals stenen en klei) eruit gespoeld wordt. Er kan zodoende nog wel zand of wat schelpengruis voorkomen tussen de schelpen. Gewassen schelpen zijn te koop in bigbags a 1m3 en 0.7m3 en voor grotere hoeveelheid leveren we voordelig en snel gewassen schelpen losgestort. Vragen? Mail of bel ons.

Gewassen Schelpen toepassen

Gewassen Schelpen zijn zeer lichtgewicht en waterdoorlatend, waardoor dit materiaal allerlei toepassingen kent. Gewassen Schelpen worden onder andere gebruikt voor het maken van een schelpenpad voor het isoleren van de kruipruimte en tegen vocht en schimmeloverlast in kruipruimtes. Door het hoge gehalte calciet maken zuren, geuren en schimmels geen kans meer!

« Naar ons gehele assortiment grind/split