Bigbag zand

Bigbag zand

Op zandbestellen.nl vindt u een groot assortiment zand. Alle soorten zand die leverbaar zijn in een bigbag vindt u hieronder. Al deze bigbags zand hebben een inhoud van 1m3 (1 kuub). Informatie met betrekking tot de levering van onze bigbags zand, advies met betrekking tot de benodigde hoeveelheid en tips voor het gebruik ervan vindt u onderaan deze pagina. Heeft u gevonden wat u zocht? Dan kunt u uw bigbag zand (1m3) direct bestellen. Uw bigbag wordt dan bij u thuis bezorgd.

Levering van bigbag zand

Onze bigbags zand kunnen door heel Nederland geleverd worden. De levering kan al binnen 48u plaatsvinden. De bigbags met 1 kuub zand worden door middel van een stenentrailer met kraantje bezorgd. Deze kraan kan de bigbags zand ongeveer 3 á 4 meter buiten de trailer neerzetten. Dat betekent dat, mits de situatie ter plekke het toelaat, de bigbags in uw tuin of op de oprit neergezet kunnen worden. Op een parkeerplaats bij u voor de deur is natuurlijk ook mogelijk.

Hoeveel bigbags zand heb ik nodig?

Hoeveel kuub zand (1m3) u nodig hebt, hangt vanzelfsprekend af van het te bedekken oppervlak en de diepte daarvan. U hebt deze gegevens nodig:

  • Lengte in meters
  • Breedte in meters
  • Aan te vullen hoogte (ook in meters)

U vermenigvuldigt de lengte met de breedte. De uitkomst daarvan vermenigvuldigt u met de aan te vullen hoogte (allen in meters). Die uitkomst vermenigvuldigt u met 1,1 (nodig vanwege de inklinking; zand zakt nog in na het aanleggen). De uitkomst hiervan is het aantal m3 zand dat u nodig hebt.

Let op: Bestel genoeg: houd er rekening mee dat zand verdicht en u dus in werkelijkheid meer zand nodig heeft dan u strikt meet. Bestel dus altijd wat meer dan het het resultaat van de rekensom hieronder.

Stel dat u bijvoorbeeld een zandbak van 2 meter bij 2 meter wilt vullen met speelzand en dat u een laag van 40 centimeter wilt aanbrengen:

  • Stap 1: Lengte x breedte: 2 x 2 = 4m2.
  • Stap 2: Aantal vierkante meters x hoogte: 4m2 x 0,40 = 1,6m3
  • Stap 3: Aantal kubieke meters x 1,1 (vanwege de inklinking): 1,6m3 x 1,1 = 1,76m3

In dit geval is 1,76m3 zand nodig. Dat zijn dus twee bigbags zand van 1m3. Voor straatzand/bestratingszand: houdt een hoogte/laagdikte aan van 15-20 centimeter (bij licht gebruik zoals een tuinpad). Houdt bij zwaarder gebruik een laagdikte aan van 20-40 centimeter (bij bijvoorbeeld een oprit). Mocht u een grote hoeveelheid zand nodig hebben, dan leveren wij ook losgestort zand. Zie daarvoor het volledige assortiment zand.

Hoeveel weegt een kuub zand?

Regelmatig krijgen we de vraag wat een bigbag zand nu eigenlijk weegt. Een bigbag zand weegt doorgaans 1500kg. Dat is het soortelijk gewicht van de meeste soorten zand per m3. Wanneer u een bigbag zand bestelt moet u dus rekening houden met een gewicht van 1,5 ton. Enkele soorten zand met een soortelijk gewicht van 1500kg per m3: betonzand, brekerzand, drainagezand, metselzand, ophoogzand, straatzand & valdempzand. Er zijn ook typen zand met een hoger soortelijk gewicht. Voorbeelden hiervan zijn leemzand (1700-1800kg per m3 bigbag) en stol (1700-1800kg per m3 bigbag).