In een zandbak hoort goed zand, waarmee kinderen figuurtjes en zandkastelen kunnen maken. Maar het is niet zo eenvoudig om écht goed en schoon zand voor in de zandbak te vinden. In de winkels wordt dit zand vaak zandbakzand / zandbakkenzand o.i.d. genoemd, maar hiervan is de kwaliteit zeer uiteenlopend. Daarnaast vindt U in de bouwmarkt alleen kleine zakjes zand, wat niet erg praktisch is als U een grotere zandbak heeft! Hoe vindt u dan het juiste zand voor in de zandbak?

Speelzand

Belangrijkste eigenschap: goed plakken

Het beste zand voor in de zandbak is natuurlijk zand wat goed plakt. Er moeten immers zandkastelen en andere kunstwerken mee gebouwd kunnen worden. Maar er moet ook geen leem inzitten, om vieze knieën en bruine vlekken op de kleren te voorkomen. Daarnaast moet het voldoende fijn zijn, er mogen uiteraard geen scherpe stenen inzitten. Daarom is gewoon ophoogzand of straatzand ook niet geschikt voor in de zandbak, aangezien hier wel grovere stenen en schelpjes kunnen voorkomen. Daarnaast plakt dit zand meestal niet goed.
Daarom kunt U het beste echt speelzand kopen. Dit is gezeefd en gespoeld zand, fijn van korrel en hierdoor perfect zand om in te spelen of zandkastelen van te bouwen.

Het speelzand van Zandbestellen

Zandbestellen is gespecialiseerd in de levering van mooi en zeer schoon speelzand, waar geen leem, vuiligheid of grof gesteente in zit. Zo bent U verzekerd van veel speelplezier!

We leveren het zand voor in de zandbak in handige bigbags van 1m3.

Let op: Zoekt U zand als ondergrond voor een speeltoestel, dan heeft U ander zand nodig, wat iets grover is. Dit wordt Valdempzand genoemd.

» Ga naar ons assortiment Speelzand