Groene aanslag op uw grind? Veel mensen denken dat dit een niet te voorkomen of te verhelpen probleem is. Gelukkig weten wij wel anders! Groene aanslag is heel makkelijk te verwijderen, en daarvoor is urenlang schrobben met borstel of bezem helemaal niet nodig!

Groene aanslag op uw grind voorkómen

Zoals vaak geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Dus hoe kunt u groene aanslag op uw grind voorkomen? Enkele tips voor u:

Tip 1: Neem een kleurvaste grindsoort
Gaat u nog grind kopen, neem dan een harde steensoort die kleurvast is. Dit heeft de meeste invloed op het ontstaan van groene aanslag. Marmer en lichte kleuren zijn doorgaans zeer gevoelig voor aanslag, al zijn er enkele uitzonderingen (bijv. de Crystal White split en Crystal White grind zijn iets minder gevoelig dan andere witte marmers). Basalt split is het minst gevoelig voor verkleuring. Neem gerust contact op met ons voor advies hierover!

» Bekijk direct ons totaalassortiment grind en split!

grind harkenTip 2: Leg grind op een zonrijk oppervlak. 

Toch gevallen voor een marmersoort of lichte kleur? Het beste is dan om dit te leggen op een zonrijk en droog oppervlak. Algen doen het goed in schaduwrijke en vochtige omstandigheden, dus om deze geen kans te geven is de zon de beste oplossing. Ook het leggen van anti-worteldoek als scheidingslaag met grond etc. is zeer belangrijk.

Tip 3: Regelmatig harken
Voor alle soorten en in alle omstandigheden geldt: Hark het grind regelmatig goed door. Zo komt er elke keer een ander vlak van de steentjes boven te liggen. Zonlicht doet groene aanslag verdwijnen en zodoende helpt harken uitstekend.

Bij de productinformatie van elk product vindt u meer informatie over de kleurvastheid en tips.

Groene aanslag op uw grind verwijderen: Af en toe een aanslagverwijderaar spuiten

Wilt u graag een lichte of witte grind en kunt u aanslag niet voorkomen, of is het leed al geschied? Geen nood! Er zijn diverse mogelijkheden om aanslag te verwijderen / uw grind schoonmaken.

In de bouwmarkten en tuincentra zijn tegenwoordig diverse middelen verkrijgbaar die u kunt spuiten tegen aanslag. En ja, deze zijn gelukkig vaak biologisch afbreekbaar, zonder chloor of zuur!

Doorgaans spuit u deze verdund met de spuit of gieter op het grind...en na een paar uur tot een paar dagen is de groene aanslag verdwenen en is uw grind weer schoon en fris. Ook wit grind wordt krijgt hiermee weer de originele sneeuwwitte kleur.