Inveegzand en inveegsplit: opties en tips voor gebruik

Heeft u net bestrating gelegd of gaat u bestrating leggen, dan moet dit natuurlijk ingeveegd worden om de voegen te vullen. Door de voegen tussen bestrating in te vegen, ontstaat er een stabiel geheel, echter wel indien het juiste inveegzand wordt gebruikt. Het beste materiaal hiervoor is inveegzand of inveegsplit met een hoekige, scherpe korrel. Deze korrels haken goed in elkaar, waardoor de klinkers of straatstenen niet los kunnen wrikken. Welke opties heeft u?

 

Inveegzand

Inveegzand is het meest bekende materiaal om in te vegen en wordt daarom ook wel voegenzand genoemd. Dit is een zandsoort met scherpe korrel en dus een hoge haakweerstand.

Echter, heeft u een donkere klinker of wilt u een contrast creëren, dan is een donkere kleur mooier.


Qua donker / zwart inveegzand / inveegsplit heeft u meerdere opties:

 

1: Inveegzand zwart

Ons inveegzand zwart is het perfecte inveegzand voor allerlei typen bestrating. Mooi diepzwart van kleur, fijne korrel (keuze uit 2 formaten), zeer waterdoorlatend, snel droog..Dit inveegzand is gebrand / gedroogd en bevat zodoende geen organische resten, zodat uw voegen goed onkruidvrij blijven! Bijkomend voordeel: het is een natuurlijk zand, niet geverfd oid.

2: Basalt inveegsplit

Voor de bredere voeg, bijv. tussen kinderkoppen kan Basalt split in een fijn formaatje ideaal zijn. Basalt split heeft ook een hoekige korrel, is hard en verkrijgbaar in de fijne maat 2/5mm om in te vegen. Deze inveegsplit is leverbaar vanaf 1000kg.

3. Voor wie wat anders wil: Crystal White witte inveegsplit!

Voor lichte tot witte bestrating, of het creeëren van een contrast met de bestrating, hebben we een witte inveegsplit voor het invegen: de Crystal White split in de maat 0/5mm. Denk aan het voegen van lichtgrijze kinderkoppen, of lichte tegels, hiermee brengt u dan hele stijlvolle accenten aan! Heeft u grove voegen, dan is er ook nog de maat 5/8mm.

Grijze betontegels gevuld met inveegzand zwart.