Kies een veilige ondergrond voor uw speeltoestel

Het is vanzelfsprekend dat een speeltoestel veilig is maar ook de ondergrond moet voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Als u op zoek bent naar een goede ondergrond voor uw speeltoestel(len), denkt u dan eens aan zand. Zand is:

  • zeer valdempend
  • makkelijk te verwerken
  • schoon
  • waterdoorlatend, wordt niet vies of modderig
  • betaalbaar
  • en een 100% natuurlijk product!

Vooral nu met de opkomende discussie over rubberen tegels en het rubber op kunstgrasvelden, is zand een goede en veilige keuze!

ondergrond speeltoestel

Zand dempt de val en fungeert dus als een perfecte ondergrond voor uw speeltoestel(len).   Het valzand is een schoon, vrij van keien en heeft de juiste verhouding in korrelgrootte waardoor het goed waterdoorlatend is zodat het niet modderig wordt.

 

De júiste ondergrond bestellen

Wilt u spelende kinderen zoveel mogelijk beschermen tegen pijnlijke vallen, kapotte broeken en schaafwonden? Dan adviseren wij valdempzand. Valdempzand is een zandsoort in de juiste verhoudingen van 0,2 - 2mm. Hiermee voldoet het valzand aan de officiële eisen zoals gesteld in de Europese normen (EN-1177) voor ondergronden onder speeltoestellen.

Valdempzand

Bij het bestellen van zand voor uw ondergrond rondom het speeltoestel is het handig om te weten hoeveel u nodig heeft. In de onderstaande richtlijnen kunt eenvoudig berekenen hoeveel kuub u nodig heeft voor een veilige speelomgeving.


Bij een valhoogte tot 2m wordt een laagdikte van ± 35 - 50cm geadviseerd, met een minimale dikte van 30cm. Bij een valhoogte van maximaal 3m ligt de minimale laagdikte op 40cm tot een maximale laagdikte van 50cm. Dit is nodig om een goede valdemping te garanderen.

 

Valondergrond bestellen

Zorg dus dat u voldoende zand legt en dit jaarlijks aanvult indien nodig. Controleer dit zeker eens per jaar, zodat de laag niet te dun wordt! Het valzand kunt zowel losgestort als in bigbags vanaf 1m3 bestellen:

 

» Valdempzand bestellen