Het juiste zand voor in de zandbak vinden

 

In een zandbak hoort goed zand, waarmee kinderen figuurtjes en zandkastelen kunnen maken. Maar het is niet zo eenvoudig om écht goed en schoon zand voor de zandbak te vinden. In de winkels wordt dit zand vaak zandbakzand / zandbakkenzand o.i.d. genoemd, maar hiervan is de kwaliteit zeer uiteenlopend. Daarnaast vindt U in de bouwmarkt alleen kleine zakjes zandbak zand, wat niet erg praktisch is als U een grotere zandbak heeft! Hoe vindt u dan het juiste zandbak zand?

Belangrijkste eigenschap: goed plakken

Het beste zandbak zand is natuurlijk zand wat goed plakt. Er moeten immers zandkastelen en andere kunstwerken mee gebouwd kunnen worden. Maar er moet ook geen leem zitten in zandbak zand, om vieze knieën en bruine vlekken op de kleren te voorkomen. Daarnaast moet het voldoende fijn zijn, er mogen uiteraard geen scherpe stenen in zitten anders kunnen kinderen zich verwonden. Ook mag het zandbak zand niet geel afgeven aan handen en kleding, als dat wel zo is zit er teveel ijzer in het zand. Daarom is gewoon ophoogzand of straatzand ook niet geschikt voor in de zandbak, aangezien hier wel grovere stenen en schelpjes kunnen voorkomen. Daarnaast plakt dit zand meestal niet goed en heeft het vervuilingen zoals leemresten.
Daarom kunt U het beste echt speelzand kopen. Dit is extra gezeefd en gespoeld zand zodat de grootste vervuiling eruit is gezeefd, is fijn van korrel en hierdoor perfect zand om in te spelen of zandkastelen van te bouwen. Speelzand is goed waterdoorlatend zodat er geen plassen water in de zandbak blijven staan.

Speelzand

Het zandbak zand van Zandbestellen

Zandbestellen is gespecialiseerd in de levering van mooi en zeer schoon speelzand, waar geen leem, vuiligheid of grof gesteente in zit: ideaal zandbak zand. Zo bent U verzekerd van veel speelplezier!

We leveren het zandbak zand in handige bigbags van 1m3 en losgestort speelzand voor de grotere hoeveelheden.

Let op: Zoekt U zand als ondergrond voor een speeltoestel, dan heeft U ander zand nodig, wat iets grover is. Dit wordt Valdempzand genoemd.

Wilt u weten hoeveel zandbak zand u nodig heeft? Gebruik onze rekenhulp aan de rechterkant van de pagina! Of lees onze blog Hoeveel zand heb ik nodig?

» Zandbak zand nodig? Ga naar ons assortiment Speelzand